Slavenākais krēms, ko mēs pazīstam kopš bērnības, ir vārītais krēms. To izmanto Napoleona kūkas pagatavošanai, krēma pīrāgu pildīšanai un daudzu citu desertu, piemēram, portugāļu pâtel de nata grozu, pagatavošanai.
Profesionāli konditori vārīto krēmu sauc vienkārši par “patissière”, izmantojot franču terminoloģiju. Ja receptē citrona sulu aizstāj ar pienu, iegūsiet angļu custard, ja pienu ar krējumu – franču crème brûlée. Gatavot krēma krēmu nav sarežģīti, kā apliecina receptes autori.
Ja esat iesācējs konditorejā, vārīto krēmu labāk gatavot uz ūdens vannas, lai tas nejauši nepārvērstos par omleti. Ja pie visām pūlēm krēmā palika gabaliņi, tad krēmu vienkārši izlaidiet caur smalku sietu.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ķeramies klāt pagatavošanai
Vārītā krēma pagatavošana
Ieberiet cukuru katliņā, ielejiet pienu, pievienojiet vaniļas pākstiņu. Var izmantot arī vaniļas cukuru no paciņas. Uzkarsē katliņu un, maisot, lai cukurs izšķīstu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Dziļā karstumizturīgā traukā sajauc dzeltenumus ar miltiem un pūdercukuru. Sākumā masa būs ļoti bieza, bet tā vēl ir jāizmaisa līdz iegūstat viendabīgu masu.
Viņa ielika rozi kartupelī, un pēc diviem mēnešiem notika brīnums
Tiklīdz piens sāk vārīties, izslēdziet karstumu, pagaidiet 30 sekundes un pārlejiet visu pienu traukā ar dzeltenumiem, vienlaikus maisot, līdz masa atkal kļūst viendabīga. Ielej krēmu atpakaļ katliņā caur sietu, lai atbrīvotos no visiem kunkulīšiem.
Tālāk seko ļoti svarīgs solis
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk